Stichting CodeKlas

Publicaties

The invent to Learn Guide to the micro:bit.

Boek CodeKlas

Handboek Ontdeklab

Met duidelijke instructies en stapsgewijze uitleg is The Invent to Learn Guide to the micro:bit perfect voor zowel beginners als ervaren makers en programmeurs. Het boek bevat meer dan 30 projecten met stapsgewijze bouwinstructies en code, voor een breed scala aan interesses.

De Invent to Learn-gids voor de micro:bit hanteert een alomvattende benadering van coderen, knutselen en creativiteit om fysiek computergebruik, engineering, informatica en elektronica te onderwijzen aan jongeren van 8-16 jaar.

Auteurs: Pauline Maas en Peter Heldens

het boek kan besteld worden via Amazon of bij Kiwi Electronics

CodeKlas is een inspiratieboek over programmeren met kinderen, voor leraren en ouders van kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs. Centraal staan vragen als: Wat is er zo leuk aan leren programmeren? En waarom zouden kinderen dat al op jonge leeftijd moeten leren? Hoe ga je zelf met kinderen aan de slag, op school en thuis?

Auteur: Pauline Maas

Meer informatie  en bestellen via BoekTweePuntNul

Binnen het onderwijs maar ook bij bibliotheken en buitenschoolse instellingen zien we steeds vaker labs ontstaan. Locaties waar men aan de slag kan met nieuwe technologie. Vaak staat daarbij het onderzoekend en ontdekkend leren centraal. Toch verschillen de labs onderling erg van elkaar. Qua inhoud maar zeker ook wat betreft de organisatie en de doelstellingen. In het boek ‘Handboek Ontdeklab, van techplek tot maakplaats’ beschrijven auteurs Tessa van Zadelhoff en Erno Mijland wat er bij komt kijken wanneer je een ontdeklab binnen je school of instelling wilt inrichten.

Auteurs: Erno Mijland & Tessa van Zadelhoff

Meer informatie en bestellen via BoekTweePuntNul