Stichting CodeKlas

Projecten Stichting CodeKlas

Hackers de Baas!

Uitvind Fabriek

Lezing Vlaams Parlement

Samen met onderzoeker Jan-Willem Bullee van de Universiteit Twente werkten we aan het project ‘Hackers de baas’. Opdrachtgever was de gemeente Veenendaal, ICT-valley en Hackshields. Je leest hier meer over dit project. 

Voor dit project hebben we een lessenpakketvan 5 lessen verzonnen (met oa een kwarten, dillema’s, mini presentaties) die docenten zelfstanding in de klas kunnen doen om leerlingen van de bovenbouw PO bewust te laten omgevaan met hacken en phising. 

 

Voorjaar 2019 waren we bij het W&T café van de uitvindfabriek in Breda. Een prachtige industrieel gebouw met lekker veel steigerhout en genoeg ruimte om mooie dingen te doen en te maken. Tessa mocht daar de keynote geven over Computational Thinking.  Pauline mocht een workshop geven met de micro:bit. Ze had haar micro:bit tempeltje meegenomen en voor veel docenten was dit de eerste kennismakening met de micro:bit. 

Een mooie bijeenkomst waar we weer vele leuke contacten hebben opgedaan. 

Najaar 2019 mocht Pauline Maas een (engelse) lezing geven voor het Taccle congres  voor zo’n 300 docenten uit Europa. Dit congres was de afsluiting van een meerjarig traject met andere Europesche landen om aan de slag te gaan met computational thinking.

De avond voorafgaand aan het congres was er een diner met de organisatie uit verschillende landen. We hebben mooi kunnen netwerken en kunnen zien dat we het in Nederland nog niet zo slecht doen. Het was een mooie ervaring en we hebben veel leuke contacten opgedaan.

In het najaar van 2018 hebben Pauline en Tessa meegewerkt aan een module e-learning over Computational Thinking. Eind december was er een dag gepland op Montessoribasisschool de Trinoom in Eindhoven met opnames. Dat was een erg drukke dag waarin we een les deden met de micro:bit en er een aantal korte video’s werden opgenomen over diverse onderwerpen.  Hierna is Marsha met haar haar team aan de slag gegaan en hebben ze een mooie online training gemaakt over Computational Thinking

In deze video zie je hoe juf Lonneke de leerlingen begeleidt bij de micro:bitles onder leiding van Pauline Maas.